Известие

Collapse
No announcement yet.

Алтернатор?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Моя е А120 почти съм сигурен.
    Но по малък не е .
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Alfa Romeo 155 TS

Comment

То по-добре ми изглежда са купиш по-мощен, нов отколкото да ремонтираш наново.

Може и да се ремонтират "чудесно" но зависи от кого.

Имаше някъде в нета тама в която един от участниците обясняваше как той и баща му в сервиза им "закрепвали" алтернаторите и за колкото издържат толкова ...

Сега продавали само нови и не ремонтирали.

Взимай едни нов 140 ампера и приключва с този въпрос.Има и за 205 евро има и за 295 евро.

Досега колко пари похарчи за ремонти по алтернатора?
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение

Може и да се ремонтират "чудесно" но зависи от кого.

Имаше някъде в нета тама в която един от участниците обясняваше как той и баща му в сервиза им "закрепвали" алтернаторите и за колкото издържат толкова ...

Сега продавали само нови и не ремонтирали.

Взимай едни нов 140 ампера и приключва с този въпрос.Има и за 205 евро има и за 295 евро.

Досега колко пари похарчи за ремонти по алтернатора?
        До сега купих един 2 ра ръка /3-4 месеца изкара/
        130 лв.
        Оригиналния не търпи ремонт.
        Alfa Romeo 159 JTDm
        Alfa Romeo 155 TS

Comment

Първоначално публикувано от Lunov Покажи съобщение
          къде го ремонтира и кви пари ти излезе.
          Като цена ми излезе 140лв по спомен а ремонта беше при Иво в аутотех
          Alfa 159 JTD

Comment

Има нещо такова. Най-тънко 120A DENSO, може да се намери за около 440 лв., а 140A варианта (пак на Denso) е за около 370 лв. Има и разни нонеймки, които и за около 200-250 лв ще се вържат, но аз лично не бих си и помислил за тях.

Иначе рециклирането не е за отхвърляне, защото ти излиза двойно по-евтино в най-лошия случай, както беше при мен - намотка, плочка и лагери. Но ако искаш ъпгрейд към по-мощен, тогава няма алтернатива на покупката на нов такъв.
            Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 13:26.
            Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
            Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
            Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
            Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Какво да кажа?

Аз съм на принципа на Мечо Пух -колкото повече= толкова повече.

В смисъл, че при по-мощен от необходимото алтернатор ще зарежда по-бързо акумулатора.

И да е по-мощен няма да вреди, ако обаче е по-маломощен от необходимото ще се товари повече и амортизира по-бързо ...

Comment

Какво да кажа?

Аз съм на принципа на Мечо Пух -колкото повече= толкова повече.

В смисъл, че при по-мощен от необходимото алтернатор ще зарежда по-бързо акумулатора.
                Това не е правилно разсъждение - няма как да го зарежда по-бързо. За да ти го зарежда по-бързо, е необходим по голям заряден ток, НО за да се получи той, е необходимо и по-високо напрежение - само че то няма откъде да дойде (на практика разликата е нищожна). Целта на регулатора, с прости думи е - да го стабилизира на някаква стойност или по-точно в определени граници. Големината на алтернатора, се определя от количеството консуматори. Ако не смяташ да добавяш допълнителни консуматори, няма смисъл от ъпгрейд към по-голям. А иначе обратните ситуации не са за препоръчване - например кромата със 140A алтернатор, изобщо не иска и да тръгне.
                Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 18:20.
                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от vladeto80991 Покажи съобщение
                  Благодаря! Да се похваля каква тениска си направих....! 2 дена след ремонта на проблема с алтернатора започна да мига реотана за изгоряла подгряваща свещ! Кога ще карам поне месец без нещо да се обади се питам..!?Иначе кефа от карането на 159 си е голям!
                  Когато си купиш кола от магазина. Хората са я карали 10 години и много добре знаят кога ще почнат проблемите . Не мисли, че си само ти. Това, че не се оплакват други във форума незначи, че не сменят кото откачени.
                  Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Хе-хе.

Чак пък "като откачени" ...

Какво ли толкова има да се сменява ...???

Поне при мен досега са само консумативи -филтри, масла, спирачни дискове, накладки, пукнат прозорец и поправка на механизъм на прозорец.

Comment

Че те свещите да не би да не са консуматив?
                      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Като ви чета тука ми идват две неща в главата.
                        Първата да се захвана пак с ремонт на стартери и алтернатори и втората да ви пратя в основното училище да си припомните физиката и по-точно електричеството.
                        Колко ампера трябва да е динамото зависи само от консуматорите. Отдавна то е много по-мощно отколкото е нужно за зареждане на акумулатора.
                        Следователно, за доброто зареждане на акумулатора има значение колко волта е напрежението, а не ампеража.
                        Всичко по динамото с прости инструменти се ремонтира:
                        статора се пренавива
                        диодите се сменява,
                        лагерите се сменяват
                        контактните пръстени на ротора се сменяват.
                        Реле-регулаторите също

Единственото, което е проблематично е намотката на ротора. Тя също може да се пренавие, но после изисква специализирана машина за балансиране.
                        Колкото и специфичен да е алтернатора, то винаги може да му се сложат други диоди. Сега има в изобилие директно промишлени, 200-300 А трифазни мостове Ларионов, както и водни радиатори с щуцери 16 мм. На едно Исузо съм слагал такива преди 15-16 години, когато нямаше нищо за японските кочини и все още работи.
                        Мнозина не обръщат никакво внимание на малките диоди, захранващи реле-регулатора. Ето ви още една причина, "безпричинно" да свети лампичката.

Тая тема е дъвкана много пъти. Има я в почти всички раздели.
                        И не ми обяснявайте, че алтернатора на 33 е различен от тоя на 159! Разликата е в детайлите, а не във фундамента.
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Иво, ако ще пращаш някого да учи електротехника, започни с това да наричаш нещата с правилните им имена.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Поясни се! И казах електротехника, а не електроника.
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                              Поясни се! И казах електротехника, а не електроника.
                              Стига с това динамо бе

Пак добре, че само веднъж, дваж го спомена.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Ами във Форум, дето цяло десетилетие не се научиха, че няма долна и горна помпа, а помпа и работен цилиндър, акумулатор, вместо акомолатор и тн....
                                Нали се сещаш, че не можеш да газиш в лайната и да не се оцапаш.
                                А строго погледнато, динамо е прието на руски.
                                В края на краищата е важно да се говори на понятен език.

Comment

Working...
                                X